Google bruger Direct Mail til at kommunikere vigtigt budskab

google-ads

Vi har flere gange modtaget en Direct-Mail med posten, fra den digitale gigant, Google, der gerne vil have os til at annoncere via et tidsbegrænset kampagnetilbud.

“Hvis du vidste, hvor mange personer i din hjemby der søger på Google efter lige præcis det, din virksomhed tilbyder, ville du sikkert blive overrasket.” 

Ovenstående sætning udgør de første 2 linjer i Direct-Mailen, og rammer meget fint budskabet Google vil frem med – nemlig, at der er kunder at hente ved at bruge Google Ads (tidl. Adwords).

Google er mestre i digital markedsføring, og de fleste danske virksomheder bruger da også Google flittigt i deres markedsføring, via Adwords og organisk SEO. 

Digital markedsføring er ikke nok
Google Ads (tidl. Adwords) udgør en stor del af Googles omsætning, og derfor er det utroligt vigtigt for Google, at deres budskab går klart og tydeligt igennem hos modtagerne af kampagnetilbuddet. Det er derfor ikke nok for Google at anvende det digitale medie til at kommunikere deres budskab. Og Google ved godt, at det trykte medie kan noget, som det digitale medie ikke kan – nemlig at trænge igennem støjen, skabe et rum til fordybelse, samt give modtagerne en følelse af at være vigtig og værdsat.

“Folk søger efter svar – Nå ud til potentielle kunder, når de søger efter det, du tilbyder “

 

Cross-Media skaber bedre effekt
At kombinere digital og trykt markedsføring giver den bedste effekt. Det viser de undersøgelser, der er lavet på området. Eksempelvis lavede PostNord i samarbejde med Hjaltelin Stahl, Neurons Inc. samt Ipsos, i 2017 en undersøgelse omkring kombinationen af det digitale medie og trykte medie.

I undersøgelsen benyttede man sig af neurovidenskabelige metoder som eyetracking og hjernescanning for at måle forbrugerens kognitive belastning, påvirkning følelsesmæssigt, samt visuelle tiltrækningskraft imens de blev præsenteret for digitale og trykte reklamer.

Papir taler til vores følelser
Undersøgelsen viste, at vi mennesker har nemmere ved at forstå en tekst og et budskab via det trykte medie, og den trykte markedsføring vækker nogle positive følelser i os.

De digitale reklamer i undersøgelsen skabte kognitiv stress hos deltagerne, hvilket svækkede deltagernes følelsesmæssige tilknytning til brandet. Effekten af brandkommunikation forstærkes når modtageren møder brandet først på tryk og derefter digitalt.

Læs også: Menneskets hjerne elsker det trykte medie

Google Partners
Google Partner-programmet har også benyttet sig af en Direct-Mail kampagne. Google Partner består af bureaufolk, webkonsulenter og digitale eksperter, som hjælper marketingfolk med at få det bedste ud af Google Adwords.

Medlemmer af programmet får eksklusivt adgang til en række fordele, dvs. insights fra industrien og promo-tilbud samt træningsevents. Men ikke alle partnere har gennemført alle steps, så de får det optimale ud af medlemskabet. Så Google satte sig for at lave en Direct-Mail-kampagne, der skulle aktivere disse passive medlemmer.

Google var nødt til at udtænke en særlig idé til kampagnen, da målgruppens tid er nærmest ikke-eksisterende. Endvidere skulle kampagnen ikke ligne ekstra arbejde, men derimod være et break fra arbejdet.

Løsningen blev en fjernstyret helikopter, der skabte opmærksomhed og var sjov. Men kampagnen havde det formål at formidle budskabet: “Jo mere du øver dig – desto bedre bliver du.” Og da helikopteren helt bevidst fra Googles side var svært at styre, ramte budskabet plet.
Analogien til Google Partner-programmet var ikke til at gå fejl af. Jo mere tid du investerer i at dygtiggøre dig, jo mere får du ud af det i den anden ende. 

I kassen med helikopteren, blev modtagerne mødt af budskabet “Start flying.” Og et brev introducerede programmet med en brochure, en “Take flight”-manual samt en “pre-flight” tjekliste. Der var alt hvad en ny partner havde brug for, for at komme igang.

Direct-Mailen blev sendt til 1.000 nye Google Partners i Australien og New Zealand. Det sikrede Google 26% flere oprettede firmaprofiler, 42% flere individuelle profiler, og 18% flere firmaer, der ville være med i programmet, fordi andre partnere delte deres helikopterhistorier på de sociale medier.

Læs også: Direct-Mail kampagne åbnede døren til en vigtig målgruppe

Rul til toppen