Detailbranchens bestræbelser på at fastholde forbrugernes interesse, både online og i butikkerne, nåede i 2016 nye højder internationalt. Se her i blogindlægget hvilke trends, der er værd at følge fremover.

 

 

Ny teknologi og og socialt engagement

I 2016 blev der søsat særligt 3 interessante teknologier og onlinetjenester.

 

 1. SNAP ME

Et af dem er SnapMe, der gør det muligt at bruge Instagram og Snapchat, som udgangspunkt til at shoppe direkimagete online via photofeed´et på en butiks eller brands side. Man tager ganske enkelt et skærmbillede af det produkt man ønsker at købe, og herefter trykker man på en notifikation, der kommer frem, hvorefter man kommer videre til checkout – smart og meget praktisk. 

 

 

 

 

2. INTERACTIVE SMART MIRROR

En anden genial og innovativ trend er Seymour Powells nye “Interactive smart mirror”, der engagerer forbrugerne på en sjov og overraskende måde via en stor fuld-længde skærm, der fungerer som et spejl. Det digitale og interaktive spejl bruger en krops-tracking teknologi, der giver forbrugerne mulighed for at prøve tøj digitalt. Enhver bevægelse som forbrugeren gør afspejles i tøjet og giver dem en ny, øjeblikkelig fornemmelse for, hvordan produktet passer og bevæger sig. 

Det britiske livsstilsbrand Superdry prøvede den nye teknologi af i deres flagship-butik i Berlin, hvor deres vinter-kollektion blev vist frem på den store skærm. Se video fra Superdrys flagship-butik her:

Superdry Berlin – Interactive Smart Mirror fra Seymourpowell på Vimeo.

Læs også  Social media metronom

Smart mirror viser endvidere farvevarianter samt detaljer omkring design af tøjet. Smart mirror indsamler data fra hver forbruger og  opfordrer Smart mirror kunderne til at dele deres erfaring med oplevelsen på de sociale medier.

Når Smart mirror ikke er i brug,  er skærmen tænkt som en del af butikkens design og interiør ved fremvisning af kollektioner.

Kilder: https://www.dexigner.com/news/29551

 

 

3. LENA – THE FASHION LIBRARY

lena2Amsterdam-firmaet LENA – the fashion library, er et online-bibliotek, hvor forbrugere kan låne istedet for at købe modetøj. Online-tjenesten fungerer på den måde, at folk kan låne og bytte tøj  og få tøjet tilsendt til deres adresse eller hotel, eller ved at besøge de såkaldte Swap.points. Pt. findes Swap.points dog kun i Amsterdam, men der arbejdes på at gøre konceptet lokal-forankret i flere byer internationalt.

 

Konceptet er ideelt til mode-bevidste og budget-bevidste forbrugere, som ønsker adgang til en bred vifte af tøj og tilbehør, uden alt for store omkostninger og miljøskadelige konsekvenser. Som kunde er man ligeledes en del af et bæredygtigt projekt.

Se video om LENA – The fashion library her:

 

Det var 3 geniale trends, der hver især, kan hjælpe detailbranchen med at nå nye højder i 2017 og årene frem.

Gennem mange års erfaringer med online og offline markedsføring i mit arbejde, ved jeg hvilke markedsføringstiltag- og kanaler, der er vigtige for danske virksomheder at blive opdateret på.
Læs også  En ny approach til Social Media marketing
Thomas H. Pedersen

Digital Marketing specialist & Partner, Mediagraphic

Kontakt mig her..

9 + 5 =

Pin It on Pinterest

Share This

Boost din markedsføring med vores marketing-guldkorn direkte i din indbakke..

Bliv inspireret og få ekspert-råd til din virksomheds markedsføring med vores Nyhedsbrev.

Du er nu tilmeldt vores Nyhedsbrev.